The old-people situation at Ringblomman

Ja alltså igår. Det stövlar inte ett minst sagt äldre par i butiken, herren kommer fram & försöker säga nåt 1 cm från mitt ansikte.
(kan tillägga att den andedräkten hade sett sina bästa dagar).
Han pratar om banken & pengar & spelbutiker & taxi o vad vet jag allt han pratade om förstod inte hälften men Gittan kom till min räddningen o tog hand om de lätt förvirrade paret. Det hela handlade om att Nordea inte har pengahantering & att de då inte kunde ta ut några pengar så dom kunde handla, det var ju såklart olyckligt & gittan gjorde allt för att försöka hjälpa, gick med och visade att de kunde ta ut pengar på spelbutiken och försökte förklara grejen med nordea och att de inte tillhandahåller kontanter.
Ttillslut kom de fram till att dom skulle åka hem tydligen iallafall.
Catrin var gullig & ringde taxi & visade vart dom skulle sitta och att taxigubben skulle komma in och hämta dem.
Nehe, inte det.
Då fick damen ifråga världens spel & pladdrar om hur illa vi behandlat dom och att dom minsann är männsikor och att vi inte visste hur man behandlade männsikor. Vi förstår ingenting efter att ha gjort allt vi kunde för att hjälpa så gott vi kunde.
Både hon och han börjar då rota i kylen, drar fram mängder av rosor och lägger på disken (tilläggas ska att det under tiden tillkommit flera kunder som uppenbarligen känner sig högst illa till mods av den underliga situationen.) Vi ber dem vänta på sin tur, även om vi vet att de inte har pengar att köpa 40-50 rosor. Tanten blir arg igen & skriker att alla våra blommor är fula och att hon inte ska ha några, stackars gubben vill trots allt inhandla en stackars ros av alla de släpat fram. Sagt och gjort, när det äntligen är påväg ut får hon spel igen och börjar gorma om samma saker igen, om hur hemska vi var osv.
I det läget kändes securitasknappen hemskt lockande ska jag säga. Tillslut ber catrin dem vänligt men bestämt att lämna butiken. Gubben försöker få med henne till bänken där de skulle vänta på taxin men nedå, då skriker hon att hon ska gå & sk’ller dessutom på gubben och stövlar iväg åt helt fel håll.
Efter en stund ser vi gubben komma fösandes på tanten framför sig till bänken där de skulle vänta. Efter en stund kikar jag ut och då är dom borta, om dom dragit någon annanstans eller om taxin fann dom får jag nog aldrig veta.

Idag ringde tanten ovan och gav annika (som inte ens var närvarande igår) ännu en utskällning om hur vi behandlat dem & att vi ljugit för dem.
Det jag känner är att dessa två borde inte få åka ensamna och handla, det var långt ifrån psykiskt kapabla till detta. Är det bristen på äldrevård som gör att vi nästan höll på att behöva tillkalla securitas av helt andra anledningar är vad det är tänkt?

Vad vet jag?

hoppas iallafall att gubben & tanten får en trevlig första adventshelg…

2 kommentarer

 1. Ella skriver:

  hahaha!!! Har haft en del sådana psykfall i butiken med…men de e bara att spela med å låtsas som det regnar…men visst…tålamodet tryter ibland! :)

 2. Loiisan skriver:

  halmstad sux! as usuaL:)

  men annars äre väl bra.

  var var det du pluggade nån stans nu då:D?

  kramis!

Lämna en kommentar

Comments are closed.