Archive for maj, 2010

Tjugofjärde maj tvåtusentio

Maj lider mot sitt slut. Härligt att man fortfarande har hela sommaren framför fötterna.

I helgen har Js familj varit här på besök, det vart späckat schema. Första dagen tillbringades på Öckeröarna med picknick. Vädret har varit helt underbart hela helgen.
I Lördags var vi på stan med resten av sverige ungefär, det var dags för Göteborgsvarvet som tydligen är värsta folkfesten. Hursomhelst, det fanns plats för oss också! J & U var på volvomuséet först men vi möttes senare för att ta glashissen upp till Heaven 23 & svulla i oss deras King size räkmacka. Den går inte av för hackor kan jag meddela. Ett måste om man ska käka lunch i Göteborg nästan… utsikten & ett glas vitt till den så är man nöjd.

Söndagen vigdes åt flanerade längs kajen i eriksberg, känns som man hamnat i monaco eller nåt annat flashigt ställe när man går där, jösses, där skulle man ha råd att bo… nångång kanske, vem vet! Efter det åkte vi till Liseberg, stannade på vägen och köpte världens största bulla a.k.a hagabulle, i storlek av en mattallrik ungefär. Det blev lunchen i Lisebergs lustgård. jag & J passade även på att införskaffa varsitt årskort på Liseberg, så nu ska vi allt utnyttja! är vi riktiga Göteborgare nu? Vi spelade bort för mycket pengar och strosade på Liseberg tills det var dags för kvällsmat innan E & U skulle flyga hemåt…

Vi åt på toppenbra Thai Isaan på drottninggatan, lätt bästa thaistället i stada!! bar sedan av till Landvetter för att lämna av som sagt, Mias flyg gick inte förens idag så vi avslutade kvällen med en bra film!

Sammanfattat så har det vart en trevlig helg!

’til next time, stay classy sweden!¨

- i


Ta en bulle…

Femtonde maj tvåtusentio

Jaha, nu har halva maj gått.. vad hände? men vad härligt, fortfarande hela sommaren framför fötterna! lovely lovely!

Idag har lilla fina Folke blivit döpt, vi uppvaktade honom med en brun Kånken Mini från fjällräven och en skallra som jag gjorde av cermitsantini.. istället för en vanlig blomsterkvast liksom… Ibland får kreativiteten flöda.. ;)

Så dagen började med att jag, mami & sis dekorerade 8 smörgåstårtor… goodmorning sunshine liksom. eller snarare ösregn. Stod som spön i backen ända tills efter kyrkan, då blev det uppehåll och dagen slutar nu med ca 18 grader ute.. skönt. sommaren är på ingång! det var nog för att sis valt “En vänlig grönskas rika dräkt” som psalm.

Inatt lyfter päronen mot Rhodos, peppar peppar så är luften fri från aska & det verkar ju som att dom ska komma iväg. Skönt, jag är sjukt avis! Vill också ligga på stranden och äta oliver…

Nu ska jag lägga mig ner, bara ta det lugnt & titta på Sommarkrysset (ännu ett tecken på sommaren ingång)

’til next time, stay classy sweden.

-i

Hello summer!

Äntligen känns det som att sommaren börjar smyga sig på… fortfarande lite svalt i skuggan & på kvällen men ändå!! I love it!

Nästa vecka fyller jag år, hoppas på att kunna duka till trädgårdskalas då, är jag väl optimistisk? folk ska ju inte frysa… ja, vi får väl se hur temperaturen ter sig.

Imorgon är det dags för första lunchjobbet på sjögärde för året, kul att det äntligen kommer igång… Vintern har varit lång, så lång att golfbanan möglade (!)

Till helgen kommer mamma & pappa hit, o äntligen är det dags att besöka Lisebergs trädgårdsdagar… har velat göra det i flera år nu men eftersom jag bott i uptown så har det aldrig klaffat riktigt, men nu äntligen, ska jag ta med mig mor dit. J ska jobba och faren har valt att chilla hemma i lägenheten medans jag o mor botaniserar :)

Nu ska jag koka te till min lite krasslige karl..

so long!