Archive for november, 2008

Välkommen

Här kommer så småningom Pimpen flytta in.

 

Välkomna.

Adventsfint…

Tänkte visa er den underbara planteringen jag fick min sista dag på praktiken, dom är ju bara för gulliga..

Jättefin glasskål med hyacinter, olika sorters mossa, gran & massa fint pynt…

Idag gjorde jag iordning mosshjärtat som nu pryder vår dörr, blev riktigt nöjd faktikst =)

Fick den fina skylten i plåt av syster på posten häromdagen, glad blev jag & nu hänger den på hjärtat tillsammans med ett filthjärta, pärlor & spansk mossa

Adventsfix at Lilla sunnersta

Nu har jag städat tvrum & kök. *klappa på axeln*
Sedan har jag satt upp adventsstjärnorna, gjort iordning mitt mosshjärta som nu hänger på dörren och julkänslan infann sig i år igen =)

Nu tar jag mig en välbehövlig paus i soffan med ett glas kall julmust.

Adventstid kom till mitt ensamma hus,
jag sätter i staken ett sparat ljus.
Något ska ske bortom frostig advent:
jag väntar en gåva som herren sänt.

Den gåvan är av ett helt annat slag
än gåvor vi ger till varann var dag.
Öppna din tillstängda dörr i ditt hus,
så lyser i mörkret ett litet ljus.

(ps. får inte för er att jag är religiös)

Det var fanimej på tiden!

Johan Palm

The old-people situation at Ringblomman

Ja alltså igår. Det stövlar inte ett minst sagt äldre par i butiken, herren kommer fram & försöker säga nåt 1 cm från mitt ansikte.
(kan tillägga att den andedräkten hade sett sina bästa dagar).
Han pratar om banken & pengar & spelbutiker & taxi o vad vet jag allt han pratade om förstod inte hälften men Gittan kom till min räddningen o tog hand om de lätt förvirrade paret. Det hela handlade om att Nordea inte har pengahantering & att de då inte kunde ta ut några pengar så dom kunde handla, det var ju såklart olyckligt & gittan gjorde allt för att försöka hjälpa, gick med och visade att de kunde ta ut pengar på spelbutiken och försökte förklara grejen med nordea och att de inte tillhandahåller kontanter.
Ttillslut kom de fram till att dom skulle åka hem tydligen iallafall.
Catrin var gullig & ringde taxi & visade vart dom skulle sitta och att taxigubben skulle komma in och hämta dem.
Nehe, inte det.
Då fick damen ifråga världens spel & pladdrar om hur illa vi behandlat dom och att dom minsann är männsikor och att vi inte visste hur man behandlade männsikor. Vi förstår ingenting efter att ha gjort allt vi kunde för att hjälpa så gott vi kunde.
Både hon och han börjar då rota i kylen, drar fram mängder av rosor och lägger på disken (tilläggas ska att det under tiden tillkommit flera kunder som uppenbarligen känner sig högst illa till mods av den underliga situationen.) Vi ber dem vänta på sin tur, även om vi vet att de inte har pengar att köpa 40-50 rosor. Tanten blir arg igen & skriker att alla våra blommor är fula och att hon inte ska ha några, stackars gubben vill trots allt inhandla en stackars ros av alla de släpat fram. Sagt och gjort, när det äntligen är påväg ut får hon spel igen och börjar gorma om samma saker igen, om hur hemska vi var osv.
I det läget kändes securitasknappen hemskt lockande ska jag säga. Tillslut ber catrin dem vänligt men bestämt att lämna butiken. Gubben försöker få med henne till bänken där de skulle vänta på taxin men nedå, då skriker hon att hon ska gå & sk’ller dessutom på gubben och stövlar iväg åt helt fel håll.
Efter en stund ser vi gubben komma fösandes på tanten framför sig till bänken där de skulle vänta. Efter en stund kikar jag ut och då är dom borta, om dom dragit någon annanstans eller om taxin fann dom får jag nog aldrig veta.

Idag ringde tanten ovan och gav annika (som inte ens var närvarande igår) ännu en utskällning om hur vi behandlat dem & att vi ljugit för dem.
Det jag känner är att dessa två borde inte få åka ensamna och handla, det var långt ifrån psykiskt kapabla till detta. Är det bristen på äldrevård som gör att vi nästan höll på att behöva tillkalla securitas av helt andra anledningar är vad det är tänkt?

Vad vet jag?

hoppas iallafall att gubben & tanten får en trevlig första adventshelg…

snö och is, vita mönster…

Ja, det är skönt att ha tak över huvudet när snön rasar utanför. Jag älskar snön & jag älskar julen men det får mig ändå att tänka på alla hemlösa i vårt land som bara verkar öka…
Jag kan bara tänka mig hur det skulle vara & sitta ute i det här vädret o veta att man inte har någonstans att gå…

tack vare stadsmissionen finns det ställen för dessa människor att gå till & som medmänniska kan man skänke en slant för att bidra till deras arbete.

Gå in här för att ge ditt bidrag

STADSMISSIONEN

Begravningsbinderier

I veckan har det vart en del begravningsbinderier.. eftersom butiken är "ansluten" till en begravningsbyrå som beställer alla begravningsbinderier genom ringblomman.

Här är de jag gjorde i veckan, är egentligen bara nöjd med den första men så är det, man kan inte alltid gilla allting som folk vill ha.. bara att göra det ändå..

Begravningsbukett

Begravningsbukett

Begravningsdekoration

never.

Kalla mig gärna traditionalist men aldrig i mitt hela liv att dessa skulle komma innanför min tröskel.
Har ni någonsin skådat något så fruktansvärt gräsligt?
Vem köper det här? j
ag kan inte förstå det. jag kan inte förstå det.

De finns på Rusta för 299 spänn, det enda som är vettigt är att om man köper den blå skänks 50 kr till prostatacancerforskning. men jag kan ge dem pengar utan att behöva ha en ful jäkla gran hemma.

 

tacka vet jag kungsgran.

pimpade amaryllis

Idag gjorde jag roliga pimpade amaryllisar på praktiken, vi var på interfloras julinspiration igår & blev sjuuukt inspirerade så vi var tvungna att sätta igång direkt..

så idag gjorde jag dessa underbara amaryllisar, jag älskar dem!

Regn, rusk & ljuslyktor

Idag är det riktigt skitväder. Gick ut en promenad dock ingen lång pga att min förkylning är som den är men den stunden jag var ute gjorde mig totalt dyngsur! skit med. får ta en omgång med gummibandet istället! Japp, så får det bli.

Återigen visar jag er min favoritljuslykta som jag ännu suktar efter..

mer info om denna & dess vänner finns
HÄR