Archive for the ‘Florist’ Category

En tillbakablick…

Sitter här & tittar igenom mina foton från min utbildning. Tänkte visa er lite, har ju lagt upp en del under resans sång men tänkte man kunde lägga några lite mer samlat, för dem som är intresserade.

Enjoy!


En härlig helg!

gud va helgerna går fort, särkillt gör dom väl det när man har roligt. detta var en rolig helg. I lördags var jag & J på stan. Sprang runt lite, utan några direkt mål.. det var mysigt. Igår begav vi oss till sthlm för att gå på nordiska trädgårdar som var en trädgårdsmässa på sthlmsmässan. det var himla trevligt, man får mycket inspiration & jag fick med mig en toppenbok hem om snittblommor. den kommer änvändas kan jag säga! ni som är intresserade kan köpa den här www.snittblomman.info kan verkligen rekomendera den. Jättebra även för er som inte håller på med blommor mer än på hemmabas. Toppen om man får blommor tex, hur de ska skötas, hur länge de förväntas hålla osv. Jättetrevlig peronal som sålde på mässan, fick en alstromeria & bonsaitråd till också, hur ofta får man blommor när man köper något??

På hemvägen åkte vi inom min kära vän sussi som var lite krasslig o inte kunde gå på mässan. Hon fick sin födelsedagpresent som hon blev glad för. ett halsband från pearls for girls. Skulle gärna ha ett sånt själv också. tyckte det var toppenfint. Hoppas hon kommer använda =)

Idag ska jag hälsa på på en förskola o hoppas på att det kan generera lite jobb på dessa 2,5 månader jag har kvar i Uppsala. Som jag sa igår till joel så trodde jag aldrig att jag skulle kunna känna vemod inför att flytta härifrån.. tyckte ju att det var avinjobbigt när jag flyttade hit & trodde att jag bara skulle längta längta vareviga dag till att få flytta närmre hem igen. o klart jag längtar ska bli jättehärligt men det är inte utan att jag känner ett visst vemod för att lämna den här stan. har ju vart mitt hem ett bra tag nu.. får åka tillbaka o hälsa på..

Nu måste jag göra mig iordning så jag inte kommer försent =)

Kram på er.

Vårplantering

Idag värmde solen gott på näsan ute så jag kände att nu var det dags att plantera nytt i krukan utanför vår port. (ja jag är snäll & bjuder mina medboende på detta)

Sagt och gjort, först var jag & J i sigtuna & fikade vid vattnet och gick och gick och kikade runt lite i denna idylliska stad (by?) känns som att gå på Astrid Lindgrens värld. hursomhelst, efter det brummade vi till blomsterlandet för att se vad jag kunde hitta där för kul att välkomna våren med. Jag kom hem med följande:

- Blå iris
- Blå krokus
- vaktelägg (naturligtvid utan vaktel, gula eller vita i) *flin*

efter hemkost begav jag mig ut för att leta reda på lite tillbehör vilket blev björkris & torrt gräs, hade en vision om ett fågelbo till mina ägg…
Ner med detta i krukan samt lite vita pinnar & fjädrar, håll tillgodo…

En doftrankas liv…

Har en doftranka i mitt fönster, just nu lever den sitt eget liv…

 

Återvinn dina tulpaner

Jag älskar tulpaner vilket gör att jag nu är mitt esse. Överallt finns tulpaner i alla möjliga färger & former. Fick en fin bukett av Js familj med söta rosa vita tulpaner som passade perfekt i vårt ny-vår-fräscha-rosa-vita kök/matrum.

Tyvärr växte dom fort, vilket kan vara väldigt olika från tulpan till tulpan. (Alla tulpaner växer i vasen vilket gör att man ska tänka på att inte blanda tulpaner med andra blommor även om det är sagolikt vacker. Blanda dem istället med tex ginst eller något ris vilket inte syns lika tydligt att det är kortare) Iallafall så växte dom på bra & böev således alldeles för framtunga för stjälken vilket gjorde att dom nickade ända ner till bordsskivan. Då själva blomhuvet fortfarande var fint stympade jag dem på alla blad & band samman dom till en tight liten bukett. Lägg stjälkarna i spiral & bind sedan med vad diu har hemma, gummiband funkar bra! se bara till att binda dem tight. Jag skar sedan av dem (skär alltid tulpaner RAKT av & INTE snett) gav dem nytt KALLT vatten i en vit glöggmugg från IKEA.
Så kan du återvinna dina tulpaner & njuta av dem ännu längre!

Nattinatt.

 


Tyvärr var ljuset rätt kasst vilket resulterade i något suddiga bilder.